Sjabloon:1997:55B
Uit Spelregels voor tafelarbiters
Versie door Kees (overleg | bijdragen) op 15 aug 2019 om 11:13 (Beveiligde "Sjabloon:1997:55B" ([Bewerken=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet) [Hernoemen=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet)))
B. Leider moet voorgespeelde kaart terugnemen
1. Tegenspeler was aan de beurt om voor te spelen
- Als de leider uit zijn hand of die van de blinde heeft voorgespeeld, terwijl het de beurt was van een tegenspeler om voor te spelen, en één van de tegenspelers eist dat hij de voorgespeelde kaart terugneemt, voegt de leider de abusievelijk gespeelde kaart straffeloos weer aan de juiste hand toe.
2. Leider moest uit zijn hand of uit de blinde voorspelen
- Als de leider uit de verkeerde hand heeft voorgespeeld, terwijl hij uit zijn hand of die van de blinde moest voorspelen, en als één van de tegenspelers van hem eist dat hij de voorgespeelde kaart terugneemt, neemt hij de abusievelijk gespeelde kaart terug. Hij moet uit de juiste hand voorspelen.