Sjabloon:2007:93

Uit Spelregels voor tafelarbiters
Versie door Kees (overleg | bijdragen) op 8 aug 2019 om 15:14 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''ARTIKEL 93 Gang van zaken bij het indienen van een protest'''</br> {{template:2007:93A|A. Geen protestcomité}}</br> {{template:2007:93B|B. Protestcomité beschi...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

ARTIKEL 93 Gang van zaken bij het indienen van een protest
A. Geen protestcomité
De hoofdwedstrijdleider moet alle protesten in behandeling nemen en erover beslissen indien er geen protestcomité (of een alternatief daarvoor zoals voorzien in artikel 80B2k) is of indien een comité zijn taak niet kan uitvoeren zonder het ordelijk verloop van de wedstrijd te verstoren.

B. Protestcomité beschikbaar
Indien een comité beschikbaar is, geldt het volgende:
1. De hoofdwedstrijdleider moet enkel dat gedeelte van het protest behandelen en beslissen over dat gedeelte van het protest, dat betrekking heeft op spelregels of wedstrijdbepalingen. Tegen zijn beslissing kan bij het protestcomité in beroep worden gegaan.

2. De hoofdwedstrijdleider moet alle andere protesten ter beoordeling voorleggen aan het comité.

3. Bij het beslissen over protesten mag het comité 1) alle bevoegd-heden uitoefenen die in deze spelregels zijn toegekend aan de wedstrijdleider, met dien verstande dat het comité de beslissing van de hoofdwedstrijdleider niet mag herroepen als het gaat om een kwestie betreffende spelregels of wedstrijdbepalingen, of als het gaat om beslissingen genomen bij de uitoefening van zijn disciplinaire bevoegdheden in het kader van artikel 91. Het comité kan de hoofdwedstrijdleider adviseren een dergelijke be¬slissing te herzien.


1) Het Bondsbestuur is er verantwoordelijk voor dat al zijn handelingen overeenstemmen met de nationale voorschriften.
C. Verdere protestmogelijkheden
1. Het Bondsbestuur kan procedures vaststellen voor een verdere beroepsgang als de hierboven vermelde middelen zijn uitgeput.
Een dergelijke verdere beroepsgang kan onderhevig zijn aan een sanctie voorzien in het wedstrijdreglement, als het beroep als ongemotiveerd beschouwd wordt.

2. De hoofdwedstrijdleider of het protestcomité kunnen een aangelegenheid voor een uiteindelijke beslissing naar het Bondsbestuur verwijzen. Het Bondsbestuur heeft de bevoegdheid elk geval definitief te beslissen.

3.

(a) Waar het noodzakelijk geacht wordt voor het verloop van het toernooi, kan het Bondsbestuur, niettegenstaande 1 en 2 hierboven, de verantwoordelijkheid van een definitieve be¬slissing over een protest toewijzen aan het protestcomité van het toernooi; zowel het Bondsbestuur als de partijen betrok¬ken bij het protest zijn dan gebonden aan die beslissing.
(b) Het Bondsbestuur kan elk onderdeel van de beroepsproce-dure zoals bepaald in deze spelregels weglaten of wijzigen, mits het de deelnemers hiervan tijdig op de hoogte brengt.