Sjabloon:2017:45D

Uit Spelregels voor tafelarbiters
Versie door Kees (overleg | bijdragen) op 19 jul 2019 om 13:36 (Beveiligde "Sjabloon:2017:45D" ([Bewerken=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet) [Hernoemen=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet)))


1. Als de blinde een kaart als gespeeld hanteert zonder dat ze door de leider is genoemd, moet deze kaart worden teruggenomen als de aandacht erop wordt gevestigd voordat een speler van beide partijen in de volgende slag heeft gespeeld. Een tegenspeler mag een kaart terugnemen die gespeeld is na de vergissing maar voordat de aandacht daarop werd gevestigd; als de RT van de leider een andere kaart speelt, mag ook de leider een kaart terugnemen die hij daarop in die slag had bijgespeeld (zie artikel 16C).

2. Als het te laat is om de verkeerd gelegde kaart (zie boven) te veranderen, gaat het spel normaal verder zonder dat er een kaart veranderd wordt in deze of enige volgende slag. Als de verkeerd gelegde kaart de eerste kaart van een slag was, kan het nalaten van het spelen van een kaart van dezelfde kleur als de verkeerd gelegde kaart een verzaking inhouden (zie de artikelen 64A, 64B7 en 64C). Als de verkeerd gelegde kaart werd gespeeld in een al lopende slag en de blinde met de kaart verzaakte, zie artikel 64B3 en 64C.