Sjabloon:1930:XI-Bieden: verschil tussen versies

Uit Spelregels voor tafelarbiters
k (Beveiligde "Sjabloon:1930:XI-Bieden" ([Bewerken=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet) [Hernoemen=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet)))
 
(geen verschil)

Huidige versie van 19 sep 2019 om 06:56

Bieden

Het bieden moet volkomen beheerscht, zonder eenige intonatie geschieden; er mag geen enkele wenk qegeven worden. zoo bijv. het demonstratief vragen naar den stand van de manche, het op eenigerlei wijze de aandacht vestigen op den stand van de manche, vooral niet wanneer de kaarten reeds zijn opgezet; het steunen van één sans atout op een toon van: ga maar door, ik heb wel wat meer; of het steunen van één harten met: nou, dan maar vier; het openen op: een schoppentje; het door gelaatsuitdrukking misnoegen toon en over een bod van den partner.
Een foutieve annonce moet onmiddellijk worden hersteld. niet na eenig dralen of na opnieuw naar den stand van de manche te hebben geïnformeerd.
Aangezien het verboden is onder het bieden op eenigerlei wijze de aandacht op den stand van de manche te vestigen, verdient het aanbeveling, dat ieder der vier spelers aanteekening houdt van den stand van het spel, daar partners in zoo'n geval wel eens behulpzaam zijn met te zeggen: twee is voldoende. Wordt na openen door een partner een te hooqe steun geannonceerd, dan mag evenmin worden opgemerkt: twee was voldoende: het te hooge bod kan inderdaad een vergissing zijn. doch ook een drijven naar een slem bod en allicht zal door een opmerking blijken, dat het te hooge bod in verband met den stand van de manche, op een vergissing berustte, terwijl de partner het heeft op te vatten als een drijven naar slem. Er moet zelf op den stand worden gelet.
Opent L op sans atout, dan is het verkeerd. wanneer V lang nadenkt; A zou in de verleiding komen een bod te doen, vooral als B past, of wel een zwaktebod doet.