Sjabloon:1930:XI-Spelen: verschil tussen versies
Uit Spelregels voor tafelarbiters
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Spelen'''</br> :Voordat het bieden is afgeloopen, dus voordat na het laatste bod de drie overige spelers hebben gepast, mag de voorhand niet uitkomen; het zou ee...') |
k (Beveiligde "Sjabloon:1930:XI-Spelen" ([Bewerken=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet) [Hernoemen=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet))) |
(geen verschil)
|
Huidige versie van 19 sep 2019 om 07:03
Spelen
- Voordat het bieden is afgeloopen, dus voordat na het laatste bod de drie overige spelers hebben gepast, mag de voorhand niet uitkomen; het zou een demonstratie kunnen zijn, om de achterhand te kennen te geven niet verder door te bieden.
- In den loop van het spel mag door niemand iets worden gezegd of gevraagd, dan hetgeen vanzelf voortvloeit uit de regels en overigens wat door een ieder wordt erkend als van geenerlei invloed op het spel te kunnen zijn.
- Fout is het om in den loop van het spel een kaart gereed te houden om bij te spelen, voordat men aan de beurt is; vooral wanneer men denkt dat gesneden, zal worden, is dit onjuist, omdat men dan dikwijls de gereed gehouden kaart moet terugtrekken en de beide andere spelers dan weten, dat ge een hooge kaart in de gespeelde kleur hebt.
- Fout is het om door gelaatsuitdrukking of beweging zijn misnoegen te kennen te geven over een gespeelde kaart.
- Eveneens is het onjuist, wanneer de speler op den blinde snijdt, als voorhand gereed te zitten den slag op te nemen, in de verwachting, dat A den slag zal nemen; de speler weet dan, dat V de kaart, waarom het te doen is, niet heeft en A zal zijn reden hebben om den slag niet al dadelijk te nemen.
- Bij een op den blinde toe te passen snijden, mag V nooit "trekken" aan een kaart, daarmede de aanwijzing gevende, dat hij de kaart, waarom het te doen is, in de hand heeft (soms ook juist niet!).
- Er mogen tegen het einde van het spel geen opmerkingen gemaakt worden als bijv.: nu, ik geef de rest, of: we hebben je, of dergelijke; dit is van invloed op het spelen; de speler zal zijn spel, dikwijls ten onrechte voor wat zijn belang aangaat, er door kunnen wijzigen.
- Het is de plicht van ieder speler zijn kaarten zoodanig vast te houden, dat de speelzijden niet door de andere spelers kunnen worden ingezien; wie tersluiks in de kaarten van de medespelers kijkt, pleegt fraude, iets wat helaas maar al te weinig wordt beseft.
- Mogelijk zijn er meer afwijkingen, welke een regelmatig verloop van het spelen op minder aangename wijze storen. De hoofdlijnen voor een normaal verloop zijn hiermede aangegeven.