Hoofdstuk VIII:1932: verschil tussen versies

Uit Spelregels voor tafelarbiters
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''HOOFDSTUK VIII. BIJZONDERE REGELS.'''</br> {{template:1932:62|62. Voorafgaande beschikkingen - Bijkomstige regels}} </br> {{template:1932:63|63. Speler, verplich...')
 
Regel 1: Regel 1:
'''HOOFDSTUK VIII. BIJZONDERE REGELS.'''</br>
+
'''HOOFDSTUK VIII. BIJZONDERE REGELS.'''</br></br>
 
{{template:1932:62|62. Voorafgaande beschikkingen - Bijkomstige regels}} </br>
 
{{template:1932:62|62. Voorafgaande beschikkingen - Bijkomstige regels}} </br>
 
{{template:1932:63|63. Speler, verplicht om te eindigen}} </br>
 
{{template:1932:63|63. Speler, verplicht om te eindigen}} </br>
 
{{template:1932:64|64. Geschillen omtrent den uitslag van een robber}} </br>
 
{{template:1932:64|64. Geschillen omtrent den uitslag van een robber}} </br>
 
{{template:1932:65|65. Verzoek om nieuwe kaarten}} </br>
 
{{template:1932:65|65. Verzoek om nieuwe kaarten}} </br>

Versie van 1 aug 2019 om 11:12

HOOFDSTUK VIII. BIJZONDERE REGELS.

REGEL 62. VOORAFGAANDE BESCHIKKINGEN - BIJKOMSTIGE REGELS.
(1) Bij de samenstelling van tafels wordt voor hen, die nog niet gespeeld hebben, de voorrang bepaald door de volgorde waarin zij zijn binnengekomen; en voor hen, die gelijk zijn binnengekomen, wordt beslist door het trekken van kaarten.
(2) Als een lid van een tafel erin toestemt, om een andere tafel te vormen, welke zonder hem niet gevormd kan worden en zijn voornemen aankondigt, om - zoodra zijn plaats aan de nieuwe tafel kan worden ingenomen - naar zijn vorige tafel terug te keeren, moet zijn plaats aan de eerste tafel voor hem worden opengehouden. En, als hij niet op die manier zijn lidmaatschap aan die eerste tafel blijft behouden, zal hij de laatste zijn, die zijn plaats aan de nieuwe tafel zal moeten inruimen.
(3) Als een speler een tafel verlaat, die daardoor minder dan vier leden krijgt, zal hij niet gerechtiad zijn, om met een van de andere spelers mede te dingen voor deelname aan een andere tafel.
(4) Als slechts één tafel kan worden samengesteld en er zijn zeven gegadigden aanwezig, dan zal het ledenaantal van die tafel tot zeven worden opgevoerd zoo lang deze toestand bestaat, en vallen na elken robber drie in plaats van twee spelers uit.
(5) Aan het einde van eIken robber moet worden aangekondigd "tafel klaar" ten behoeve van wachtende leden of - als de tafel niet voltallig is - ten behoeve van candidaat-leden.

REGEL 63. SPELER VERPLICHT OM TE EINDIGEN.
Elke speler, die verplicht is, om een tafel te verlaten, voordat een robber uit is, mag met toestemming der andere spelers een plaatsvervanger aanwijzen. En als die toestemming niet gegeven wordt of als het onmogelijk is om een plaatsvervanger te vinden, zal geacht worden, dat de robber volgens afspraak is geëindigd (zie regel 35(2)).

REGEL 64. GESCHILLEN OMTRENT DEN UITSLAG VAN EEN ROBBER.
Elk geschil omtrent den uitslag van een robber zal worden uitgemaakt door het aantal gewonnen punten en niet door het aantal ,gewonnen manches, maar blijft onbeslist, als de robber volgens afspraak is geëindigd (regel 35(2)).

REGEL 65. VERZOEK OM NIEUWE KAARTEN.
Elk speler heeft het recht, om op zijn eigen kosten een nieuw spel kaarten te vragen, nadat een spel is uitgespeeld en voordat voor het volgende spel is afgenomen. Hij moet twee spellen laten komen, waaruit zijn tegenspelers mogen kiezen. Maar deze regel is niet toepasselijk in het geval dat beschadigde kaarten moeten worden vervangen.